Nieuwsarchief


Onderaan deze pagina een greep uit oude jaarverslagen.

Uitslagen 2010

31-12-10
Moniek Steijaert eerste in Vollenhove
De overwinning in de tweede groep B dressuur in Vollenhove ging naar Moniek Steijaert met Winona. Zij behaalde maar liefst 200 punten. Gonnie Doff-de Jong reed in de eerste groep B dressuur. Zij mocht de derde prijs in ontvangst nemen met 192 punten.

24-12-10
Lizette Hellinga tweede tijdens Indoor Noordoostpolder
Tijdens de dressuurwedstrijden behaalde Lizette Hellinga met Iberlinda de 2e prijs met 190 punten in de klasse B. Ook Anita Laan reed zich met Montana Olio in de prijzen. Zij ontvang een 3e prijs voor haar B-dressuurproef die goed was voor 180 punten.

12-12-10
Dressuurprijzen in Genemuiden
Vrijdagavond werd Gonnie Doff-de Jong met Warwick V 4e in de B dressuur met 192 punten. Zij kwam in Genemuiden aan start. Zaterdag kwamen Sanne ten Napel en Petra Zeelen aan start. Sanne behaalde met Zidane in de L2 184 punten. Goed voor de 4e prijs. Petra reed met Zeelen's Rico in de M2. De proef was goed voor 185 punten en de 1e prijs. Zij mocht bovendien finale rijden en werd daarbij 3e met 182 punten.

07-12-10
Sanne ten Napel 2e in Emmeloord
Sanne ten Napel behaalde met Allenger in Emmeloord bij het springen in de klasse B een mooie tweede prijs. Zij wist foutloos te blijven en kreeg 51 punten voor stijl.

27-11-10
Petra Zeelen in de prijzen in IJsselmuiden
In IJsselmuiden was er een derde prijs voor Petra Zeelen met Zeelen's Rico in de klasse M2. Zij kreeg 183 punten voor haar proef.

21-11-10
Weer prijs voor Petra Zeelen
Petra Zeelen met Groot Archem's Rico in Emmeloord 2e met 190 punten in de M2.

21-11-10

Eerste prijs voor Petra de Jong in Zwolle
Afgelopen weekend kwam Petra de Jong met haar paard Zinula N aan de start in Zwolle met 190 punt behaald zij de eerste prijs in de klasse B dressur.


14-11-10
Petra de Jong in Luttenberg in de prijzen
Dinsdag (9 nov) kwam Petra de Jong met Zinula N aan start tijdens Jumping Indoor Luttenberg. In de klasse B klassiek parcours werd zij 6e.

25-10-10
Dubbele overwinning van Moniek Steijaert met Winona in Emmeloord

Moniek Steijaert was afgelopen zondag bijzonder succesvol met haar paard Winona. Zij won beide proeven in de klasse B met respectievelijk 188 en 192 punten.

26-09-10

Succesvolle start indoorseizoen voor Moniek Steijaert en Harmke van Heugten
Na onze eigen buitenconcours vorige week werd en dit weekend weer binnen gestart tijdens dressuurwedstrijden in Vollenhove. Moniek Steijaert reed met Winona in de klasse B naar een vierde plek met 187 punten. Ook Harmke van Heugten met Vodo MH kreeg 187 punten voor haar proef met maar dan in de klasse L2, goed voor een derde plaats!


09-08-10
Prijzen voor Moniek Steijaert en Maaike Hulleman in Emmeloord
Afgelopen zondag werden er dressuurwedstrijden gereden in Emmeloord. Moniek Steijaert kwam met haar beide paarden succesvol aan de start in de klasse B. Met Winona behaalde zij tijdens de eerste proef een vierde prijs met 186 punten ook bij de tweede proef was er een vierde prijs voor Moniek maar ditmaal met Riliene, 184 punten. 
 
Maaike Hulleman reed Tediene in de klasse L2 naar een tweede plek met 196 punten

11-07-10
Twee keer prijs voor Maaike Marsman
Afgelopen weekend in Emmeloord heeft Maaike Marsman van de Dijkruiters 2 keer een derde prijs in ontvangst mogen nemen.
Zij reed in de L2 dressuur met Tudine 194 en 195 punten. 

20-06-10
Overwinning voor Raymond Kortstra met Groot Archem's Wonile in Genemuiden
Tijdens de selectiewedstrijden voor de kringkampioenschappen op 3 juli werd er afgelopen zaterdag door de paarden gereden in Genemuiden. Raymond Kortstra won hier de klasse L2 dressuur met zijn paard Groot Archem's Wonile, de proef werd beoordeeld met 193 punten. 
 Ook Moniek Steijaert reed zich in de prijzen met Riliene won zij een vijfde prijs in de klasse B dressuur, 199 punten.

31-05-10
Moniek Steijaert succesvol tijdens dressuurwedstrijden in Lelystad
Afgelopen zondag kwam Moniek Steijaert met haar paard Riliene aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Lelystad. In de klasse B dressuur won zij een eerste en een twee prijs.

25-05-10
Tweemaal goud voor Petra Zeelen in Lelystad
Ook dit pinksterweekend werd er weer om de prijzen gereden door onze leden. Petra Zeelen kwam met Groot Archem's Rico aan de start in Lelystad én met succes. Tweemaal een overwinning in de klasse M1 de proeven werden beoordeeld met een puntentotaal van 191 en 195.16-05-10
Dubbele overwinnnig in dressuur voor Moniek Steijaert! 
Afgelopen weekenden werd er weer succesvol concours gereden door onze leden, Moniek Steijaert kwam met Riliene aan de start in Havelte en won hier tweemaal een eerste prijs in de klasse B dressuur. Moniek reed 188 en 192 punten bij elkaar. Ook Maaike Hulleman reed zich in de prijzen, zij reed in Sint Nicolaasga. Met Tedine kwam zij uit in de klasse LII en behaalde een tweede plaats, voor haar proef kreeg zij 191 punten.
 
In Steenwijk kwamen de ponies aan de start, tijdens de dressuur waren er prijzen voor Lisanne Hannema en Anita Laan. Lisanne reed in de klasse B met Wolinde naar een tweede prijs met 194 punten. Anita reed in de zelfde klasse met Olio naar een vierde prijs tevens met 194 punten. Ook reden de paarden in Steenwijk. Petra Zeelen kwam aan de start in de klasse MI met Groot Archem's Rico en reed 191 punten bij elkaar, goed voor een vierde prijs. Marit Schwering reed een goed debuut met U-Elrite in de klasse LII een tweede plaats met 193 punten. Esther Lammers reed met Sjarda in de klasse B dressuur naar een eerste en derde plaats, 198 en 192 punten reed zij bij elkaar.
 
In Joure reed Raymond Kortstra met Groot Archem's Wonile in Joure, in de klasse LII dressuur werd hij tweede met 189 punten, kortom een succesvol weekend voor De Dijkruiters!

20-04-10
Prijzen tijdens zomers buitenconcours te Frederiksoord
Maaike Marsman en Marit Schwering kwamen afgelopen weekend aan de start in Frederiksoord. Beiden komen zijn uit in de klasse L1 dressuur, voor Maaike met Tedine was er een 5e prijs met 187 punten. Marit won met U-Elrite een 6e prijs (187 punten) en een 3e prijs (186 punten).

12-04-10
Prijzen voor Marit Schwering en Dian Kloosterman
 Afgelopen paasweekend werd er gestart op de diverse concoursen door onze leden. Marit Schwering met U-elrite reed naar een overwinning in Hasselt, in de klasse L1 behaalde zij 196 punten.
 
Bij de ponies sprong Dian Kloosterman met Golden Lady in de klasse B naar een tweede stek, zij kregen 52 stijlpunten.

07-03-10
3e prijs voor Gonnie de Jong met Warwick 
Afgelopen week werd er gesprongen in Emmeloord, Gonnie de Jong reed met Warwick naar een derde plek in de klasse L.

22-02-10
1e plaats voor Marit Schwering 
 Afgelopen weekend werden er in Sint Nicolaasga dressuurwedstrijden verreden, Marit Schwering met U-elrite won hier een eerste prijs met 203 punten. Marit en U-elrite komen uit in de klasse L1. 

Uitslagen 2009

13-12-09
Prijzen voor Dian van Diepen en Lisanne Hannema! 
Afgelopen vrijdag kwam Dian van Diepen met Amore Especiale aan de start bij dressuurwedstrijden te Genemuiden. In de klasse B reed zij naar een keurige 3e plaats met 185 punten.
 
Op zaterdag sprongen de ponies in Kampen, hier maakte Lisanne Hannema haar debuut bij het springen en dit deed zij voortreffelijk! In het klassieke parcours reed zij met Wolinde naar een tweede plaats en ook bij het tweede progressieve parcours mochten zij zich melden voor de prijsuitreiking, een vierde plaats!

29-11-09
Dressuurruiters rijden in de prijzen te IJsselmuiden
Afgelopen weekend werd er dressuur gereden in IJsselmuiden, Dian van Diepen en Marloes Dudink kwamen aan de start in de klasse B. Dian behaald met Amore Especial 189 punten en een vierde plaats, Marloes met Tuampla behaalde tevens 189 punten maar moest genoegen nemen met een vijfde prijs.

08-11-09
Prijs voor Marloes Dudink in Genemuiden
Dit weekend heeft Marloes Dudink goed gepresteerd in Genemuiden. In het progressief springen behaalde zij met haar paard Tuampla de 4e prijs.

01-11-09
Vierde plaats voor Maaike Hulleman in Sonnega 
Afgelopen weekend kwam Maaike Hulleman met Tidine aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Sonnega, in de klasse L1 behaalde zij een vierde plaats met 189 punten.

04-10-09
Marit Schwering wederom succesvol
In Genemuiden kwam Marit Schwering afgelopen vrijdag aan start met U-Elrite, in de klasse B dressuur behaalde zij een 5e prijs met 194 punten.

27-09-09
Tweede prijs voor Marit Schwering in Emmeloord
Afgelopen zondag kwam Marit Schwering met U-Elrite aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Emmeloord. In de klasse B behaalde zij een tweede plaats met 186 punten. 

21-09-09
De 25ste keer te gast bij Peter en Annie Blauw.
Luttelgeest. Voor de 25ste keer konden de Dijkruiters hun hippisch evenement op de terreinen van de familie Blauw organiseren. Onder schitterende weersomstandigheden werd er twee dagen genoten van de paardensport.
Bij de dressuur behaalden de Dijkruiters diverse prijzen. Dian van Diepen met Amore Especial won een 3e prijs in de 1e proef van de klasse B (194 punten) . Bij de 2e proef ging de overwinning naar Marit Schwering met U-Elrite (205 punten). Cyrina van Beveren werd in deze ring met Cantaor WH 5e (190 punten). Bij de Z1 ring, 1e proef, ging de 3e prijs naar Jacoline Zwaan met Passoa (224 punten).
In de middaguren werd er nogmaals dressuur gereden in de diverse ringen. In de B dressuur ging in beide proeven de 4e prijs naar Gonnie de Jong met Warwick V (199 en 200 punten). In de L1 was de 2e prijs voor Henny Faber met Lonneke (198 punten).

Vanaf 8 uur tot half 6 werd er in 2 ringen gesprongen. Er stonden een 220 combinaties op de startlijst. In de klasse M kwam voor de 1e keer Gonnie de Jong met Warwick V aan start. Zij mocht in beide ringen de 6e prijs in ontvangst nemen.

Op zondag werd er om half 10 begonnen met het springen van de ponyruiters. In de klasse B cat. C ging de 4e prijs naar Saskia Douma met Little Dancer. In de cat. D was de overwinning voor Dian Kloosterman met Golden Lady. Ook Dian van Diepen wist een overwinning te behalen. Zij sprong voor de 1e keer in de klasse Z cat. E. Deze klasse werd in handicap verreden met de klasse M cat. D/E en hierbij wist zij zich de sterkste. In het progressieve parcours behaalde Evie van Diepen met Westenwind de 2e prijs in de klasse L cat. E.

Ook bij de dressuur waren er prijzen voor de Dijkruiters. Anita Laan won met Olio in de B dressuur de 5e prijs met 185 punten. Hiermee behaalde zij tevens haar eerste winstpunt en dus mag zij nu ook gaan springen. Saskia Douma werd met Lizzy in de klasse L1 cat. A/B 1e met 188 punten.

Ook was er de gelegenheid om mee te doen aan de “groene” proeven. Deze zijn bedoeld voor de beginnende ruiter die nog niet aan de gewone wedstrijden mee doet. In de 1e proef ging de overwinning naar Robin Nijholt met Maylo. In de 2e proef was de 2e prijs voor Audrey Huizinga met Kiara.

Tevens was er voor de ponyclub die met zijn team de beste resultaten wist neer te zetten een clinic te winnen. Deze clinic die verzorgd zal worden door Hester Klompmaker ging dit jaar naar onze eigen vereniging. Binnenkort zal dan ook een datum genoemd worden waarop dit plaats zal vinden.

13-12-09
Prijzen voor Dian van Diepen en Lisanne Hannema! 
Afgelopen vrijdag kwam Dian van Diepen met Amore Especiale aan de start bij dressuurwedstrijden te Genemuiden. In de klasse B reed zij naar een keurige 3e plaats met 185 punten.
 
Op zaterdag sprongen de ponies in Kampen, hier maakte Lisanne Hannema haar debuut bij het springen en dit deed zij voortreffelijk! In het klassieke parcours reed zij met Wolinde naar een tweede plaats en ook bij het tweede progressieve parcours mochten zij zich melden voor de prijsuitreiking, een vierde plaats!

29-11-09
Dressuurruiters rijden in de prijzen te IJsselmuiden
Afgelopen weekend werd er dressuur gereden in IJsselmuiden, Dian van Diepen en Marloes Dudink kwamen aan de start in de klasse B. Dian behaald met Amore Especial 189 punten en een vierde plaats, Marloes met Tuampla behaalde tevens 189 punten maar moest genoegen nemen met een vijfde prijs.

08-11-09
Prijs voor Marloes Dudink in Genemuiden
Dit weekend heeft Marloes Dudink goed gepresteerd in Genemuiden. In het progressief springen behaalde zij met haar paard Tuampla de 4e prijs.

01-11-09
Vierde plaats voor Maaike Hulleman in Sonnega 
Afgelopen weekend kwam Maaike Hulleman met Tidine aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Sonnega, in de klasse L1 behaalde zij een vierde plaats met 189 punten.

04-10-09
Marit Schwering wederom succesvol
In Genemuiden kwam Marit Schwering afgelopen vrijdag aan start met U-Elrite, in de klasse B dressuur behaalde zij een 5e prijs met 194 punten.

27-09-09
Tweede prijs voor Marit Schwering in Emmeloord
Afgelopen zondag kwam Marit Schwering met U-Elrite aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Emmeloord. In de klasse B behaalde zij een tweede plaats met 186 punten. 

21-09-09
De 25ste keer te gast bij Peter en Annie Blauw.
Luttelgeest. Voor de 25ste keer konden de Dijkruiters hun hippisch evenement op de terreinen van de familie Blauw organiseren. Onder schitterende weersomstandigheden werd er twee dagen genoten van de paardensport.
Bij de dressuur behaalden de Dijkruiters diverse prijzen. Dian van Diepen met Amore Especial won een 3e prijs in de 1e proef van de klasse B (194 punten) . Bij de 2e proef ging de overwinning naar Marit Schwering met U-Elrite (205 punten). Cyrina van Beveren werd in deze ring met Cantaor WH 5e (190 punten). Bij de Z1 ring, 1e proef, ging de 3e prijs naar Jacoline Zwaan met Passoa (224 punten).
In de middaguren werd er nogmaals dressuur gereden in de diverse ringen. In de B dressuur ging in beide proeven de 4e prijs naar Gonnie de Jong met Warwick V (199 en 200 punten). In de L1 was de 2e prijs voor Henny Faber met Lonneke (198 punten).

Vanaf 8 uur tot half 6 werd er in 2 ringen gesprongen. Er stonden een 220 combinaties op de startlijst. In de klasse M kwam voor de 1e keer Gonnie de Jong met Warwick V aan start. Zij mocht in beide ringen de 6e prijs in ontvangst nemen.

Op zondag werd er om half 10 begonnen met het springen van de ponyruiters. In de klasse B cat. C ging de 4e prijs naar Saskia Douma met Little Dancer. In de cat. D was de overwinning voor Dian Kloosterman met Golden Lady. Ook Dian van Diepen wist een overwinning te behalen. Zij sprong voor de 1e keer in de klasse Z cat. E. Deze klasse werd in handicap verreden met de klasse M cat. D/E en hierbij wist zij zich de sterkste. In het progressieve parcours behaalde Evie van Diepen met Westenwind de 2e prijs in de klasse L cat. E.

Ook bij de dressuur waren er prijzen voor de Dijkruiters. Anita Laan won met Olio in de B dressuur de 5e prijs met 185 punten. Hiermee behaalde zij tevens haar eerste winstpunt en dus mag zij nu ook gaan springen. Saskia Douma werd met Lizzy in de klasse L1 cat. A/B 1e met 188 punten.

Ook was er de gelegenheid om mee te doen aan de “groene” proeven. Deze zijn bedoeld voor de beginnende ruiter die nog niet aan de gewone wedstrijden mee doet. In de 1e proef ging de overwinning naar Robin Nijholt met Maylo. In de 2e proef was de 2e prijs voor Audrey Huizinga met Kiara.

Tevens was er voor de ponyclub die met zijn team de beste resultaten wist neer te zetten een clinic te winnen. Deze clinic die verzorgd zal worden door Hester Klompmaker ging dit jaar naar onze eigen vereniging. Binnenkort zal dan ook een datum genoemd worden waarop dit plaats zal vinden.

13-09-09
Vollenhoofsche Bol voor Dian van Diepen
Afgelopen weekend werd in Vollenhove gestreden om de Vollenhoofsche Bol, in de klasse M werd deze gewonnen door Dian van Diepen met Everst Marenzo. In het klassieke parcours won zij een derde prijs, over beide parcoursen waren zijn de beste combinatie en kon de Vollenhoofsche Bol mee naar Marknesse! Ook Saskia Douma kwam aan de start in Vollenhove met Dancer won zijn een tweede prijs in het eerste parcours, het tweede parcours liep ook voorspoedig en hier was er een eerste plaats!


06-09-09
Overwinning voor Marit Schwering en Gonnie de Jong
Afgelopen weekend werd er weer wedstrijd gereden door amazones van De Dijkruiters, Marit Schwering was met U-Elrite succesvol in Ommen, in de klasse B dressuur reed zij naar 'n eerste én tweede plaats. De proeven kreeg zij 196 en 186 punten. Gonnie de Jong sprong in Sonnega met Warwick V naar een eerste plaats in de klasse L.


02-08-2009
Prijzen voor amazones De Dijkruiters in Ruinerwold
Dit weekend werden wedstrijden verreden in Ruinerwold, Dian Kloosterman won de eerste prijs in de klasse B springen met Golden Lady, bij de dressuur werden prijzen gewonnen door Maaike Hulleman, Jacoline Zwaan en Petra Zeelen. Maaike won met Tedine een 6e prijs in de klasse B dressuur met 182 punten, Jacoline was tweemaal succesvol met Treasure in de klasse M2, een tweede plek met 190 en een derde plek met 184. Petra startte Groot Archem's Rico voor het eerste in de klasse L2 en reed gelijk naar een puntentotaal van 206 en het oranje lint!
Petra startte Groot Archem's Rico tevens op zondag in Molkwerum, ook hier een overwinning met 193 punten.

11-07-2009
Tweede plaats voor Jacoline Zwaan in Wanneperveen
Afgelopen weekend werd er onder slechte weersomstandigheden wedstrijd verreden bij de Veenruiters in Wanneperveen. Jacoline Zwaan startte Passoa in de klasse Z1 en veroverde een tweede plaats met 206 punten. Petra Zeelen werd met Groot Archem's Rico 1e in de L1 met 198 punten. In Oosterwolde werden zij 2 x 1e met 202 en 192 punten.
Raymond Kortstra kwam in Emmeloord aan de start met Zeelen's Duo Pennotti met een jammerlijke balk op de laatste hindernis in de barage mocht hij een tiende prijs in ontvangst nemen. Raymond en Zeelen's Duo Penotti komen uit in de klasse L.

06-07-2009
Saskia Douma met Lizzy Kringkampioen L1 dressuur! 
Afgelopen zaterdag werden voor kring NoordWestOverijssel de Kringkampioenschappen verreden op een zonovergoten Urk. De amazones van De Dijkruiters presteerden er uitstekend. Saskia Douma had zich via de selectiewedstrijden als eerste gekwalificeerd en met een dagoverwinning werd zij met Lizzy kampioen in de klasse L1 dressuur met een puntenaantal van 195. Bij de paarden had Petra Zeelen met Groot Archem's Rico zich als tweede gekwalificeerd en met tevens een tweede plaats (196 punten) mag zij zich reservekampioen noemen in de klasse L1. Tevens waren er dagprijzen voor Gonnie de Jong met Warwick V (3e prijs L springen), Dian Kloosterman met Golden Lady (2e prijs B springen) en Dian van Diepen met Everst Morenzo (2e prijs M springen). Zij allen mogen samen met oa Marloes Dudink (B dressuur), Sanne ten Napel (B dressuur) en Jacoline Zwaan (M2 én Z1 dressuur) door naar de regionale kampioenschappen welke in augustus verreden zullen worden! Tevens werd Corien IJspeerd kringkampioen in de klasse Z1 met L. Woody en in de klasse Z2 met L. Una met een overwinning op Urk.


29-06-2009
Veel prijzen tijdens wedstrijden in Emmeloord.
Op zaterdag 20 juni werd er door de ponyruiters gestreden om de prijzen in Emmeloord. Bij de dressuur wist Dian Kloosterman zich 2 keer in de prijzen te rijden met Golden Lady. Zij werd 1e en 2e met resp. 193 en 189 punten. Ook bij het springen reed zij zich in de prijzen. In de klasse B cat. D werd zij 3e. Voor Saskia Douma met Lizzy was er eveneens een 3e prijs in de klasse B cat ABC. In de klasse B cat. E werd Evie van Diepen met Westenwind in het klassieke parcours 2e. Het tweede parcours wist zij te winnen.
In de daaropvolgende week was het de beurt aan de paarden. Bij de B dressuur waren er drie 3e prijzen, n.l. voor Nadine Lemstra met Feike (187), Marloes Dudink met Tuampla (185) en Sanne ten Napel met Zidane (185). In de klasse L1 ging de 2e prijs naar Petra Zeelen met Groot Archem's Rico. Zij kreeg 209 punten. Corien IJspeerd werd met Luxform's Woody in de Z1 3e en 1e met resp. 210 en 235 punten. In de Z2 stond zij met Luxform's Ureka en met Luxform's Una op de 1e plaats. In de 2e proef werd zij nogmaals 1e met Una (226).
Het L springen werd gewonnen door Gonnie de Jong met Warwick V met een snelle, foutloze barrage. De 11e prijs in deze rubriek ging naar Raymond Kortstra met Zeelens Duo Penotti.

15-6-2009
Prijzen voor Gonnie de Jong tijdsens zomerconcours LR & PC Vollenhove
Tijdens het jaarlijkse zomerconcours van LR & PC Vollenhove reed Gonnie de Jong zich in de prijzen. Met Warwick V kwam zij aan de start bij het springen in de klasse L. In het eerste parcours behaalde zij een 5e prijs en tevens een 10e prijs bij het tweede parcours.


08-06-2009
Prijzen voor Gonnie de Jong en Petra Zeelen
In Zwolle was Gonnie de Jong met Warwick V in vorm. Zij kwamen aan de start in de klasse L springen. In het eerste parcours sprong zij naar een derde plaats, in het tweede parcours mocht zij een tweede prijs in ontvangst nemen. Petra Zeelen startte Groot Archem's Rico afgelopen zondag voor het eerst in de klasse L1 dressuur tijdens een concours in Creil. Zij mocht tweemaal een tweede prijs mee naar huis nemen met 196 en 181 punten.

25-5-2009
Wederom succelsvol weekend voor amazones
Afgelopen hemelvaartweekend werd er weer fanatiek wedstrijd gereden door onze leden. Op hemelvaartsdag reden de ponies in Steenwijk, Dian van Diepen sprong hier met Everest Marenzo naar een eerste plaats in de klasse M, Saskia Douma behaalde met Lizzy zowel een bij het springen als bij de dressuur een tweede plaats. (klasse B springen en klasse L1 dressuur). Dian Kloosterman startte Golden Lady in Dronten in de klasse B springen mocht zij een derde prijs mee naar huis nemen.
 
Zaterdag waren de paarden aan de beurt in Steenwijk. Marjon Lijster kreeg met Triomph in de klasse M2 dressuur 187 punten voor haar proef wat goed was voor een tweede prijs. Marloes Dudink sprong met Tuampla naar een 8e prijs in de klasse B. Dian Kloosterman sprong met Golden Lady in Nieuwleusen en won een 7e prijs.

18-5-2009
Dian Kloosterman in vorm op concours Ommen
Dian Kloosterman en haar pony Golden Lady hebben goed gepresteerd op een concours in Ommen, zowel bij het springen als de dressuur reden zij in de prijzen. Met 199 punten behaalde zij een keurige eerste plaats bij de dressuur in de klasse B, bij het springen was er een derde plek in het klassieke parcours tevens klasse B. 

11-5-2009
Succesvol weekend voor ruiter en amazones!! 
Afgelopen week werden door onze leden wedstrijd gereden op de diverse concoursen in de regio. Dinsdag was Gonnie de Jong met Warwick V succesvol in Emmeloord tijdens het springen, zij behaalde hier een 4e plaats in de klasse L. 
 
Op zaterdag kwam Marjon Lijster aan de start in Ommen met haar paard Triomph in de klasse M2 dressuur, met 185 punten mocht zij een 4e prijs mee naar huis nemen. Raymond Kortstra en Petra Zeelen reden dressuur in Sint Nicolaasga. Raymond reed met Groot Archem's Wonile naar een 1e plaats in de klasse L1 met 187 punten. Petra reed in de klasse B naar een 2e plaats met 192 punten, hiervoor zadelde zij Groot Archem's Rico.


Ook in Havelte was een concours voor paarden en ponies. Dian Kloosterman reed met Golden Lady naar een 6e plaats bij het springen in de klasse B. Petra de Jong behaalde prijzen bij zowel het springen als de dressuur. Bij het springen werd zij 10e en bij de dressuur 5e met 186 punten (klasse B). Ook in Havelte was Raymond Kortstra op dreef, hij behaalde hier met Groot Archem's Wonile in de klasse L1 dressuur een tweede prijs met een puntentotaal van 204. 

3-5-2009
Tweemaal winst voor Jacoline Zwaan met Treasure in Hulshorst!
Afgelopen weekend werd er concours gereden door onze leden. In Hulshorst was Jacoline Zwaan met Treasure bijzonder succesvol, beide malen wist zij naar een overtuigende eerste plek te rijden in de klasse M2. Haar proeven werden beoordeeld met 197 en 184 punten.
Dian van Diepen kwam voor het eerst aan de start met haar nieuwe paard Amore Especial bij een dressuurwedstrijd in Creil. Hier behaalde zij met 188 punten een keurige 3e prijs in de klasse B.

30-3-2009
Dubbele overwinning voor Jacoline Zwaan op Urk
Op Urk werden afgelopen zaterdag dressuurwedstrijden gereden voor de paarden. Jacoline kwam hier met Passoa aan de start in de klasse M2, met 194 en 193 punten behaalde zij tweemaal een eerste prijs!

22-03-2009
Twee maal winst voor Saskia Douma
Saskia Douma en haar Lizzy verkeerde afgelopen weekend in topvorm. In Emmeloord veroverde zij twee maal een eerste prijs in de B dressuur categorie ab.

15-03-2009
Eerste stek voor Jacoline Zwaan!
Jacoline Zwaan kwam afgelopen weekend met Passoa aan de start tijdens dressuurwedstrijden in Zwolle. In de klasse M2 reed zijn naar een eerste plaats met een puntentotaal van 188.

08-03-2009
Amazones goed op dreef
Afgelopen weekend werd er goed gepresteerd door diverse amazones van De Dijkruiters in verschillende disciplines. Bij de ponies was er voor Saskia Douma een eerste prijs bij dressuurwedstrijden in Vollenhove, met Lizzy behaalde zij in de klasse B categorie A een puntenaantal van 197. Jacoline Zwaan kwam met haar paard Passoa aan de start in Emmeloord, in de klasse M2 dressuur reed zij naar een tweede plaats met 188 punten. Gonnie de Jong sprong met Warwick V in Genemuiden. In het twee fasen parcours bleef zij foutloos en mocht hiermee een zesde prijs in ontvangst nemen.

01-03-2009
Vierde prijs voor Jacoline Zwaan
In Sonnega reed Jacoline Zwaan naar een keurige vierde plaats in de klasse M2 dressuur, hiervoor zadelde zij haar paard Passoa. Jacoline behaalde 187 punten.

22-02-2009
11e prijs voor Petra de Jong
In Dronten sprong Petra de Jong afgelopen zaterdag in een groot deelnemersveld naar een elfde prijs met haar paard Zinula N. Petra komt met Zinula uit in de klasse B.

15-02-2009
Tweede plaats voor Jacoline Zwaan!
In Kampen kwam Jacoline Zwaan afgelopen zaterdag aan de start met haar paard Passoa in de klasse M2 dressuur. Hier veroverde zij een tweede plaats met 194 punten. 

14-02-2009
Corien IJspeerd Regionaal Kampioen
Corien IJspeerd werd in Zuidwolde tijdens de Regionale Kampioenschappen dressuur in de klasse M2 met Luxform's Woody kampioen. Zij kreeg een score van 65% en heeft hiermee een startbewijs veroverd voor de Nederlandse Kampioenschappen in Wanroy. Succes!

01-02-2009
Eerste prijs voor Petra de Jong
In Zwolle werden op zaterdagavond dresuurwestrijden verreden voor de paarden. Petra de Jong won hier met een Salinero een keurige eerste prijs in de klasse L2 met een puntentotaal van 195.

26-01-2009

Prijzen voor Raymond Korstra en Gonnie de Jong
Afgelopen weekend werd en fanatiek wedstrijd gereden door Raymond Kortstra en Gonnie de Jong. Raymond sprong in Sonnega met Zeelen's Duo Penotty naar een 5e prijs in het klassieke parcours terwijl Gonnie met Warwick V een 10e prijs veroverde in Emmeloord, beide ruiters komen uit in de klasse L.

19-01-2009
Prijzen voor Evie en Famke van Diepen tijdens Kringkampioen-schappen bij de pony's en voor Corien IJspeerd bij de paarden
Afgelopen weekend kwamen de ponies aan de start bij de Kringkampioenschappen dressuur in Hasselt. Evie en Famke van Diepen wonnen hier dagprijzen en teven plaatste Evie zich voor de regiokampioenschappen, voor Famke is er een reserveplek. Tijdens deze tweede wedstrijd was er een eerste prijs voor Evie met Westenwind in de klasse B categorie met een puntenaantal van 197. Famke behaalde met een tweede prijs met Fritze tevens in de klasse B maar dan categorie C met 198 punten! Wij wensen Evie alvast véél succes op de Regiokampioenschappen!!! Corien mag zelfs met 2 paarden naar de Regiokampioenschappen. Zij behaalde 2 Kringkampioenschappen, n.l. in de klasse Z2 met Luxforms Ureka en met Luxforms Woody in de M2. Ook wist ze tijdens de Regiokampioenschappen met beide paarden een winnende proef af te leggen (resp. 215 en 202 punten). Ook veel succes!!!

12-01-2009
5e prijs voor Petra de Jong
In Kampen werden afgelopen weekend dressuurwedstrijden verreden door de paardenruiters. Petra de Jong kwam met Salinero aan de start in de klasse L2 en behaalde hier een vijfde prijs met 183 punten. Een goed begin van het nieuwe jaar!


Nieuws 2008

14-12-2008
Amazones succesvol in Kampen!!
Afgelopen dagen werden voor de pony’s springwedstrijden verreden in Kampen om de Kamper Ui. Diverse dames kwamen hier met hun pony’s aan de start en waren succesvol! In de klasse B categorie A was een derde prijs voor Saskia Douma met Lizzy. Ook Famke van Diepen kwam met Fritze aan de start in de klasse B categorie C en behaalde een derde én vierde plaats en bovendien een startbewijs voor de Finale! In de categorie D reed Evie van Diepen met Westenwind tevens naar een finaleplek en behaalde een tweede én vierde prijs. In de klasse M kwam Dian Van Diepen aan de start met Everst Marenzo en reed naar een keurige eerste én tweede plaatse en ook voor haar was er een startbewijs voor de finale!
Alle drie de zusjes Van Diepen reden een keurige finalerit in de diverse klasses maar helaas was dit niet voldoende voor een prijs in de finale om de Kamper Ui. 

07-12-2008
Vijfde prijs voor Gonnie de Jong met Warwick in Sneek
In Sneek werden afgelopen zondag springwedstrijden verreden voor de paarden. Gonnie de Jong kwam hier met Warwick aan de start in de klasse L, in het klassieke parcours behaalde zij een vijfde prijs.

23-11-2008
Succesvol weekend voor paarden- en ponyleden!
Afgelopen weekend is er weer goed gepresteerd door diverse combinaties van onze rijvereniging. Moniek Steijaert kwam met haar paard Riliene aan de start in de klasse L tijdens een springwedstrijd in Haskerhorne, met een foutloos basisparcours en een snelle én tevens foutloze barrage mocht zij een tweede prijs mee naar huis nemen.
Dian en Famke Van Diepen reden dressuur in Emmeloord. Dian behaalde hier met een superscore van 205 een eerste prijs in de klasse L2 met haar pony Everst Morenzo ook Famke werd eerste maar dan in de klasse B met Fritze. Voor haar proef kreeg zij 177 punten.

16-11-2008
Monsterscore voor Saskia Douma!
Afgelopen zaterdag werd de tweede dressuurwedstrijd verreden om de Vollenhoofsche Bol, ook Saskia Douma kwam hier met Lizzy aan de start. In de klasse B categorie A behaalde zij een eerste prijs met maar liefst 201 punten!

09-11-2008
Prijzen voor Famke en Evie van Diepen tijdens Indoor Meppel
Afgelopen weekend kwamen Famke en Evie van Diepen aan de start tijdens Indoor Meppel. Famke behaalde daar met Fritze een tweede prijs in het klassieke parcours met een stijlbeoordeling van 52, Evie wist met Westenwind naar een zevende prijs te rijden in het progressief parcours. Beide dames rijden in de klasse B. 

21-10-2008
Jacoline en Petra in de prijzen met dressuur
Op 20 en 21 oktober werden er dressuurwedstrijden verreden in IJsselmuiden. Jacoline Zwaan wist hier met Passoa een tweede plek te bemachtigen in de M2 met 191 punten. Petra de Jong ging ook niet met lege handen naar huis; zij en haar paard Salinero mochten een derde prijs in ontvangst nemen voor hun L2 proef waarmee ze 188 punten behaalden.

19-10-2008
Tweede prijs voor Gonnie de Jong in finale om Het Gouden Ei!
Afgelopen weekend kwam Gonnie de Jong aan de start met haar schimmel Warwick in Barneveld, hier werd gestreden om Het Gouden Ei. In het basisparcours behaalde zij een 10e prijs en mocht daarom terugkomen in de finale. Hierin behaald zij een keurige tweede prijs!

12-10-2008
Tweede prijs voor Henny Faber in Hasselt
Afgelopen weekend werd er dressuur gereden in Hasselt, Henny Faber kwam hier met Lonneke aan de start in de klasse L1 en behaald met 192 punten een keurige tweede prijs.


05-10-2008
Prijzen voor Gonnie de Jong en Jacoline Zwaan
In IJsselmuiden werd door de springruiters gestreden om de Maarle-Troffee, Gonnie de Jong behaalde in de klasse L een keurige tweede plaats met haar paard Warwick. Voor de dressuurruiters werden er wedstrijden gereden in Genemuiden. Jacoline Zwaan kwam met haar beide paarden aan de start. Met Treasure behaalde ze in de klasse M1 een derde prijs met een puntenaantal van 182. In de klasse M2 zadelde zij Passoa en met 184 punten mocht een tweede prijs mee naar huis nemen! Kortom een goed begin van het indoorseizoen voor beide dames!

22-09-2008
Dijkruiterconcours weer succesvol!
Gezelligheid, mooi weer, en prijzen voor onze eigen leden! Bij de pony’s heeft Saskia Douma met haar pony Lizzy twee prijzen in de B dressuur gewonnen; met haar eerste proef sleepte ze een tweede prijs in de wacht met 192 punten, en met haar tweede proef werd ze eerste met 196 punten! Ook met springen presteerde ze goed; ze werd tweede in het klassiek parcours. De zusjes van Diepen hebben ook goed gepresteerd; Famke wist met Fritze in het B springen een derde plaats te behalen! Haar zus Dian is ook niet met lege handen naar huis gegaan; zij kreeg een derde prijs in het L-springen met haar pony Everest Marenzo.


Ook de paardenruiters hebben het niet verkeerd gedaan. Petra de Jong is 6e geworden met Salinero in de L2 dressuur met 184 punten. In de M1 wist Marjon Lijster 5e te worden met haar paard Triomph met 190 punten. Tevens werd ze 4e met haar tweede proef (180 punten). Ook Corien Ijspeerd heeft goed gepresteerd; zij werd twee keer eerste met haar paard Luxform’s Una in de Z2 dressuur. In het B-springen heeft Raymond Kortstra met zijn paard GA Wonile een 2e prijs behaald met 48Nieuws 2007

Corien IJspeerd genomineerd!
28-12-2007

In De Noordoostpolder van 27 december 2007 wordt ons lid en onze instructrice Corien IJspeerd genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.
De verkiezingen zijn op woensdag 16 januari 2008 in het Muzisch Centrum in Emmeloord om 20.00 uur.
Zij heeft deze nominatie te danken aan haar prestaties van het afgelopen jaar. In De Noordoostpolder staat de volgende tekst:
Paardensport - De tussenstand van de strijd om de Dressuurcup in de manege in Emmeloord zegt veel over het seizoen van Corien IJspeerd: met drie verschillende paarden staat ze eerste, tweede en derde in de Z-klasse. De 27-jarige amazone uit Emmeloord rijdt momenteel dressuurwedstrijden met vier paarden in de Z en bijna overal waar ze komt, wint ze eerste en tweede prijzen. Deze zomer werd ze bij de kringkampioenschappen eerste in de klasse Z2 en tweede in de M1 en de Z1. Tijdens de regio-kampioenschappen waren er eerste en tweede plaatsen in de klasse Z1.
Wij feliciteren Corien met deze nominatie en wensen haar de 16e januari veel succes.


Clinic Nella Bijlsma bij Flevoruiters
01-11-2007
Op vrijdagavond 16 november wordt in de Flevomanege te Dronten de clinic gehouden van Nella Bijlsma. Zij hebben deze clinic gewonnen met de pony's tijdens ons Hippisch Weekend.
De Flevoruiters willen hier een showavond van maken. Ook wij zijn daar natuurlijk welkom om te komen kijken. Mocht je van plan zijn daar te gaan kijken, meld je dan aan bij Wendy. Dan kan zij kijken of er misschien samen gereden kan worden. Ook verdere bijzonderheden kan Wendy je over deze avond vertellen.


Dijkruiterweekend Kuinderbos 2007
15-07-2007

“Dijkruiterweekend”!
Op zaterdagmiddag 30 juni om 14.00 uur was het eindelijk zover!!! Ons ‘Clubweekend’ van de Dijkruiters ging eindelijk van start. Menige ruiters en amazones hadden er al enkele weken naar uit gekeken. Er was zelfs één fanatiekeling in ons midden die ’s morgens om 07.00 uur bij het opstaan hardop riep”Joepie, vandaag is het eindelijk zover!!!”.
Om 14.00 uur ’s middags verzamelde we ons allemaal bij Stal Kuinderbos van de Familie Gerding aan de Schoterweg in Bant.
De opkomst was groot, maar liefst 18 ruiters en amazones gingen deze middag mee met de paarden/pony’s de bossen. Bijgestaan door de menwagen met tweespan ervoor, onder leiding van Cees Zwaan, vergezeld door enkele niet rijdende leden!.
Halverwege de bosrit kwamen we onderweg op een groot open veld uit, waar Margriet en Theo twee spelen hadden uitgezet. Ten eerste deden we allemaal mee aan de ‘Berrel-race”. Er stonden 4 tonnen, met flinke afstand uit elkaar gezet. Er was een start-finish lijn en om elke ton moest je met je pony/paard zo snel mogelijk een rondje zien te rijden.
Het ging er erg fanatiek aan toe en uiteraard liet het tweespan zich niet kennen, en ging ook vol voor de snelste tijd!. Helaas was dit nét niet gelukt!.
Het volgende spel was ook erg leuk en deden de meeste ook heel fanatiek aan mee. De olympische gedachte werd hierbij even aan de kant geschoven!. In 1 minuut tijd, moest je namelijk zo snel mogelijk en zoveel mogelijk tennisballen zien te verzamelen, terwijl je op je pony moest blijven zitten. De tennisballen lagen boven op plastic buizen (die in de grond waren gestoken). Je mocht niet van je pony af en mocht de ballen ook niet in kledingstukken o.i.d. vasthouden Het was dus een kwestie van de tennisballen onder je oksels bewaren, tussen je knieën klemmen enz. (We hebben erg gelachen om meerdere variatiemogelijkheden hierin!).
Nadat de spelletjes waren afgerond, vervolgde we onze rit terug naar Stal Kuinderbos.
Uiteraard gingen we op de terugweg nog even langs de waterbak, hoewel we dat achteraf gezien beter niet hadden kunnen doen…… Dian v. Diepen viel IN de waterbak nl. van de pony af waarbij ze even helemaal verdween onder water (had het ook net die dagen ervoor behoorlijk geregend dus een overvolle waterbak!). Haar pony sprong van schrik ook opzij en raakte Dian onder water. De schrik zat er bij iedereen even goed in. Helaas kon Dian de volgende dag niet meerijden met de bosrit, maar gelukkig gaat het nu de betere kant weer op en zit Dian alweer op de pony!.
Bij terugkomst op onze mooie accommodatie, werden de pony’s verzorgd. Daarna werden er 2 groepen gemaakt, en werd er een heus “clublied” geschreven dat ’s avonds ten gehore werd gebracht!. Vervolgens stond er een ‘gezellige avond’ gepland. Hierin mochten we ook een groot aantal leden, ouders en familieleden welkom heten, waardoor we er met z’n alle daadwerkelijk ook “een gezellig avond” van konden maken tot in de late uurtjes!. Nadat iedereen lekker gegeten had, zat er ook nog een sportief tintje aan deze avond. Namelijk een ‘estafette-spel’, waarbij je in tweetallen met een fietsband om de enkels aan elkaar vast zat!. Zowel voor de toeschouwers als de deelnemers werkte dit erg goed op de lachspieren!. De foto’s op de website geven hier eveneens een indruk van. Toen het ’s avonds na elven écht donker was, en de jeugd nog lang niet moe, zijn we in kleine groepjes het bos in geweest. Theo en Marieke hadden hier nl. een ‘reflectortocht’ uitgezet. Gewapend met een zaklamp werden de groepjes, met begeleiding van volwassenen, het donkere bos in gestuurd op zoek naar ‘reflectietape’ dat op de bomen aangaf welke richting we op moesten lopen. Degene die dachten dit écht niet eng te vinden, liepen uiteindelijk braaf aan de hand mee!. Degene die het toch wel spannend vonden zo in het donkere bos, vonden de ‘schrikelementen’ die we tegen “zouden komen” dusdanig tegenvallen, dat ze die op het einde van de tocht zelf bedachten voor de achteropkomende groepen!. Kortom, we hebben allemaal erg gelachen op deze met recht te noemen“gezellige avond”.
Na middernacht besloten de eersten toch maar hun slaapzak op te gaan zoeken. We overnachtte met ruim 20 kinderen en volwassenen in de mooie ‘verblijfsruimte’ van de Familie Gerding.
De volgende morgen was het alweer vroeg feest (ondanks dat de laatste nog maar kort daarvoor in hun slaapzak waren gekropen!). Helaas begon deze zondagmorgen wel regenachtig, waardoor we met z’n alle binnen hebben ontbeten.
Na het ontbijt en alles weer een beetje opgeruimd te hebben, vertrokken we in 4 kleine groepen met de pony’s en paarden de bossen weer in. Cees had met het tweespan ’s morgens vroeg nl. al een ware ‘speurtocht’ uitgezet waarbij je onderweg ook nog goed moest ‘speuren’ naar de vragen die aan de bomen hingen. Op het einde van de tocht werden we verwelkomt met drinken en een broodje, waarna we eveneens via de waterbak in één grote groep weer terug reden naar Stal Kuinderbos. Hier aangekomen vond de prijsuitreiking plaats van de speurtocht en werd het ‘Dijkruiterweekend’ afgesloten.
We kunnen met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagd weekend, met dank aan de Familie Gerding voor het beschikbaar stellen van hun mooie ‘verblijfsruimte’ en het stallen/weide van de pony’s en paarden.
De reacties na afloop van het weekend waren ook allemaal zeer enthousiast en als het aan de deelnemende ruiters/amazones van dit weekend ligt, gaan we volgend jaar een hele week…..!.
Wendy 


Bosrit Gaasterland
18-06-2007

Bosrit Dijkruiters
Op zondag 17 juni is er weer een gezamenlijke bosrit gehouden in de bossen van Gaasterland.
Verzamelpunt was bij de familie van Gurp aan de Kuinderweg, vanwaar de groep in de regen vertrok. De aankomst en start was bij Manege Gaasterland en er werd gereden met 14 ruiters. Als gids fungeerde Saskia Koopmans (www buitenmens nl) met haar man die voorop reden met een paardenkar voortgetrokken door twee Haflingers. Zij leidden de groep in een lekker tempo langs een prachtige route door het bos.
De verwachte weersverbetering bleef uit en er werd af en toe in de stromende regen gereden met veel plassen op de ruiterpaden. Dit drukte echter het enthousiasme niet. Iedereen genoot, ondanks de capriolen van een van de pony’s. Deze kreeg het even op haar heupen waardoor de ruiter er af viel .
Halverwege de tocht werd er een pitstop gehouden waarbij er door de dames voor koffie, fris en koek was gezorgd. Na deze korte pauze werd de rit voortgezet en de groep werd opnieuw getrakteerd op ’n stevige bui.
Door de zeer natte ruiterpaden was de paardenkar van Kees Z., die te samen met Theo v. D. en ondergetekende als laatste de groep volgden, erg vuil geworden. Dit vond Kees maar niks en meende de kar plus paarden even schoon te moeten maken met het doorkruizen van een poel. Maar, oeps, de poel was in het midden veel dieper dan verwacht. De paarden staken alleen nog met hun hoofden boven het water uit. De mensen op de kar werden ook goed schoon. Nadeel was echter dat ze tot aan hun middel nat werden.
Na veel hilariteit kwam de groep uiteindelijk na een klein half uurtje weer aan bij de manege van waar men vertrokken was. Daar aangekomen wilde Kees nog even als afsluiting een daar aanwezig poeltje pakken. De paarden dachten daar echter anders over en gingen vlak voor de poel linksaf met als gevolg dat de kar op z’n kant ging Het liep allemaal goed af, maar de kar was weer smerig. 

Electriciteit in ons "clubhuis"
17-06-2007

Vrijdagavond 15 juni is er door een aantal vrijwilligers een sleuf gegraven door de rijbak in Blankenham om een electriciteitskabel naar het "clubhuis" te leggen. Het resultaat is dat er nu b.v. koffie gezet kan worden tijdens de lessen.
Gedurende 2 1/2 uur is er druk gewerkt om tot dit resultaat te komen. Mannen bedankt!

Crossen bij Alice Naber 2007
29-05-2007

Crossen bij Alice Naber
Ponyclub de Dijkruiters  is woensdag 2 mei bij Alice Naber geweest. Alice Naber is een mevrouw die eventing doet (dat is crossen). Ze heeft allemaal boomstammen en een waterbak en nog veel meer. Dat staat allemaal om haar huis. We moesten ons eerst voorstellen. Daarna zei ze dat we even een paar rondjes moesten galopperen. Dan wennen ze al een beetje aan de omgeving. We moesten over boomstammen springen en dan kwamen we in een longeercirkel. Daarna moesten we het zelfde doen alleen dan de boomstam die er achter lag er nog extra bij springen. Ook moesten we door een waterbak en toen moesten we via de waterbak naar een hekje en dan door naar een hele dikke boomstam en dat moest je in galop doen en dan moest je weer de waterbak in galopperen. En we moesten van een muur af springen. dan ga je om hoog en dan ga je 2 keer om laag springen met je pony.  Het was een leuke en leerzame les.
In de 2e les zaten Dian, Jetske, Brechtje en Mirthe. Ook wij moesten over boomstammen heen, door een waterbak, over de sloot en door een grintbak, over hekjes bulten en door bogen.
Ook voor ons was het een zeer leuke en leerzame les en ik denk dat ik ook namens iedereen kan zeggen dat het zeker voor herhaling vatbaar is!
Groetjes Famke van Diepen  en Mirthe Wielenga   


Dressuurclinic van Andele Brenninkmeijer
30-04-2007
Hieronder het verslag over de clinic en en het intervieuw met Andele Brenninkmeijer. De foto's volgen nog.
Clinic van Andele Brenninkmeijer:
Wij van de Dijkruiters hadden 27 april een dressuur clinic van Andele Brenninkmeijer. Het begon om 19.00 tot 22.00 en er waren 3 groepen.
Bij elke groep begon ze met een praatje en vroeg ze welke klasse de pony liep. Je moet je problemen aan geven en daar zou ze dan wat meer op letten en dat proberen op te lossen. Dan moest je warm gaan rijden en ondertussen zou ze met je mee kijken en je aanwijzingen geven.
De 2de groep kregen we zelf les. We hebben eerst een praatje gehouden en heeft ze iets over zich zelf verteld en ook wij moesten wat dingen over de pony vertellen. Toen zijn we gaan warm rijden en vooral bij het warm rijden was het belangrijk dat de pony's niet meteen in de krul liepen en ook lekker voorwaarts aan het been waren.
We hebben een uur volop les gehad met handige tips waar je thuis ook nog lekker mee kan verder werken. Na ons kwam de 3e groep. In de 3e groep zaten de paarden. Wij hebben erg veel aan de les gehad en gaan hier thuis ook zeker verder mee oefenen. Wij hopen dat jullie de les net zo leuk vonden als ons!!
Groetjes Marit Schwering en Dian van Diepen!

Interview met Andele Brenninkmeijer:
1. Hoelang rijd u zelf al?
Van mijn 5de jaar dus al 32 jaar.
2. Hoe laat begint u dag en hoe laat eindigt die?
Ik begin om half 9 en eindig om 22.00 uur.
3. Hoe veel paarden rijd u dan per dag?
4 á 5 per dag.
4. Hoe lang rijd u die paarden dan?
Dat is per paard verschillend. Meestal een half uur á een uur.
5. Rijd u ook paarden voor anderen?
Ja
6. Welke klasse rijd u wedstrijden?
Z1 – Z2 – ZZ zwaar en ze heeft lichte tour gereden.
7. Hoe veel wedstrijden rijd je per jaar?
Tussen de 35 en 40 wedstrijden per jaar.
8. Van wie krijgt u zelf les?
Van Herman Wientjes en krijgt binnenkort weer les van Jan Willem Voorn.
9. Geeft u zelf ook les?
Ja ongeveer 15 uur per week.
10. Heeft u ook nog tijd voor anderen sporten?
Nee
11. Welke opleiding heeft u gevolgd?
Ik heb 4 jaar Deurne gedaan.
Dit was ons interview met Andele Brenninkmeijer.
Groetjes Marit Schwering en Dian van Diepen.


Springclinic van Nella Bijlsma
22-04-2007
Vrijdag 20 april '07 hadden we springles van Nella Bijlsma gekregen. Nella rijdt al 16 jaar en heeft 6 paarden van zichzelf, waarvan nog een paar wat jong zijn. Thuis heeft ze 20 paarden staan. Waarvan ze er 15 rijdt. Om 7:00uur 's ochtends zit ze al op het eerste paard. Bij haar thuis geeft ze ook paardrijles, privéles. Het liefst springt ze met haar paarden. "Dan weet je waar je aan toe bent en het is voor de afwisseling", antwoordt ze.
Nella heeft geen tijd voor andere sporten. Maar als ze dat wel had zou ze het liefst zwemmen. Elk weekend rijdt ze in ieder geval een wedstrijd. Soms twee in een weekend. Ze rijdt in elke klasse. Het liefst rijdt Nella met Rykje (je zegt: Riekje) ZZ springen. Het is niet haar liefste paard. Maar wel een hele goede.


Nacht van Oranje!!
30-04-2007
Zaterdag 28 april was de nacht van oranje in Emmeloord. Dian, Marit, Jetske en Raymond gingen sportief op de fiets naar Emmeloord toe. Na wat rond lopen in de lange nering kwamen we Mirthe Wielenga tegen. We hebben de hele avond met zijn 5e van de ene band naar de andere band gelopen. En toen bij de band “N keer wat anders” kwamen we Danielle kloosterman tegen. Toen zijn Danielle, Marit en Dian samen bij “N keer wat anders” op het podium gaan dansen ( Geintje) (Was gezellig he Danielle haha). Op het laatst zijn we nog even naar de band op de deel geweest en daar kwamen we Nicole Lenting, Petra Zeelen en Henny Faber haar ouders tegen. Daar hebben we nog even een tijdje mee staan praten. Daarna hebben we de fiets weer gepakt en een loempia gehaald. En tot slot hebben we de halve polder door gefietst!  vanuit Emmeloord zijn we over de Lindeweg gefietst en hebben Mirthe thuis afgezet. Toen Raymond aan de Uiterdijkenweg, daarna over de Baarloseweg naar het dorp en daar Marit thuis gebracht en tot slot weer naar de Baarloseweg waar Dian en Jetske lekker gingen slapen.
Groetjes Dian en Marit. 


Nieuws 2006

Hippisch Weekend
13-09-2006
Info omtrent concours van Dijkruiters a.s. zaterdag en zondag
Aankomend weekend organiseren we ons jaarlijkse concours. De voorbereidingen zijn in volle gang en er moet de aankomende week nog veel gebeuren: Woensdag wordt de tent neergezet. Donderdag worden de prachtige bloemstukken gemaakt die ons concours toch extra uitstraling geven. Op vrijdag wordt het hele terrein concoursklaar gemaakt: terrein inrichten, tent inrichten, parcours bouwen en bloemen plaatsten enz enz enz.
De leden en andere vrijwilligers zijn inmiddels benaderd door ons om te vragen waar ze kunnen helpen. Velen van jullie staan dan ook op de vrijwilligersindeling die je kunt vinden onder Hippisch weekend en dan vrijwilligersindeling. Wij zijn daar heeel blij mee want zonder jullie hulp kunnen we niet!
Mochten er nog mensen zijn die tijd hebben om donderdag bloemen te willen steken of vrijdag te komen helpen met opbouwen dan zijn jullie van harte welkom!! Beide dagen beginnen we met de werkzaamheden om 9.00 (Uiterdijkenweg 31 bij de fam. Blauw) en vrijdag om 13.30 uur komt de parcoursbouwer.
Mochten jullie nog vragen hebben dan kun je altijd bellen met Wendy of Angelique.
Groet,


Bert en Nancy's bruiloft
23-08-2006

Liefde is.... samen koeienmelken.
Op vrijdag 18 augustus trouwden Bert van Ens en Nancy Oudman, wie had dit toch ooit gedacht "onze" Bert toch nog aan de vrouw. Lang gewacht, tot niet geheel onverwacht... De kerkelijke inzegening was in de Nederlands Hervormde kerk in 't pittoreske Blankenham, waar normaliter 2 auto's per dag langskomen maar net op het moment dat je er een rits paarden neer zet, half Nederland moet passeren. Maar daar waren ze dan, Bert en Nancy stiekem was ik toch wel bijzonder benieuwd hoe ze eruit zagen maar super!! Bert strak in pak en Nancy in een mooie jurk en ze straalden!!!
Met een 10 tal ruiters maakten wij onze opwachting en hebben wij het bruidspaar begeleid op weg naar het feest!!! En voor diegenen die dat gemist hebben twas gezellig hoor!!! Op naar de volgende bruiloft!! (daarover werd druk gespeculeerd, we wachten vol spanning.....). Ook een fijne gedachte is dat als ik toch ooit mocht gaan trouwen Hendrikus het ABC voor zijn rekening neemt ...).
Wanneer volgt er een ooievaar in de tuin aan de Wagenweg???
Nicole

Crossen bij Alice Naber 2006
28-07-2006
Afgelopen dinsdag 25 juli zijn wij in Biddinghuizen wezen crossen. Het was super gezellig.
We waren met ongeveer 15 deelnemende ruiters en amazones, 3 groepjes van 5 personen.
We sprongen over boomstammen, waar er meerdere van waren. Ook sprongen we van de wal af en er weer op! (Dit lukte niet iedereen direkt)
Ook over hekjes heen en ja hoor door de waterbak... Het was een hele mooie warme zomeravond, en toch is er niemand in gevallen!!!
Het was ook vooral een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.
Mirthe Wielenga


Viertal met wedstrijd in Emmeloord
12-07-2006
Enkele maanden geleden kwam er iemand met het voorstel een pony viertal op te richten. Hierop kwamen veel enthousiaste reacties. Dus is er besloten een viertal op te richten. In eerst instantie zijn we met 10 combinaties gestart. Uiteindelijk hielden we er zes over. Theo en Wendy, de oprichters van dit viertal, hebben ons goed uitgelegd wat de bedoeling van viertalrijden is. Ook door hun enthousiaste inzet is het heel gezellig tijdens de trainingen. Na regelmatig te hebben geoefend zijn we dinsdagavond 11 juli voor het eerst gestart in Emmeloord. We mochten twee proeven rijden. Deze avond waren we met vijf combinaties t.w. Dian van Diepen, Evie van Diepen, Marit Schwering, Stephanie Beukelman en Sanne ten Napel. Na de eerste proef werden we geinspecteerd door de juryleden de heren Cornelissen en Vermunt. Ze keken of we alles wel goed gepoetst hadden en of alles gelijk was. Door Wendy waren er 5 dezelfde (hele mooie) frontriemen geregeld. Daarna mochten we in een kring om de juryleden gaan staan en werd ons uitgelegd wat we goed, en wat we fout deden. Na deze uitleg mochten we de proef nog een keertje rijden en kregen we daarna weer commentaar. De eerst proef werd we beloond met 153 punten en de tweede proef met 156 punten. Nu is dit in de telling bij de viertallen dus 2 winstpunten.
Wij vinden het erg leuk omdat je het nu met elkaar een team vormt. Wij hopen dat er nog veel wedstrijden volgen maar, helaas zijn er niet zoveel viertallen in Nederland, zodat het niet vaak op wedstrijden uitgeschreven wordt. Zoals het nu lijkt, zullen we op ons eigen concours in september, weer aan de start verschijnen.
Sanne en Stephanie


Bert en Wendy´s bruiloft!!
30-06-2006
Het kersverse bruidspaar Wendy en Bert Lassche-van Gurp is op hun rit van de kerk in Luttelgeest naar hun woning geescorteerd door een 20-tal ruiters van de Dijkruiters.
Wendy was ons oud instructrice, ze is getrouwd op 26 mei.Het was heel gezellig.We verzamelde bij de familie Blauw. Daarna gingen we met 20 paarden en pony´s rijdend naar Luttelgeest.We waren allemaal gekleed in wedstrijdtenue. We gingen naar de RK kerk in Luttelgeest. Daar maakte we een ere escorte voor Wendy en Bert. Ze zagen er heel mooi uit. Wendy en Bert reden in een koets met een fries ervoor weer naar de feestschuur wij reden er voor met alle paarden en pony´s. Na het afzadelen gingen we ze feliciteren en toen mochten we nog wat drinken en een taartje halen. Het was heel gezellig!!
Groetjes EvieUit jaarverslagen gehaald:

Allereerst is de ponieclub "de Dijkruitertjes" opgericht. De oprichtingsvergadering is geweest op 5 oktober 1972, waarna het bestuur is samengesteld op 6 juni 1973. De eerste voorzitter was de heer B. v.d. Veen. De eerste instructeur was de heer Johannes Bosscha. Er werd gelest in Blankenham, maar in de winterperiode was er al snel een probleem. Het was te nat. Gelukkig werd er in Kuinre plaats gevonden op een droger terrein.
In januari 1974 waren er 16 leden. De contributie bedroeg 5 gulden per maand!
Ook in die tijd werd er al gesproken over fusies. De ponieclub werd benaderd door de ponieclub uit St. Jansklooster of er eventueel niet samen een overdekte manege gebouwd zou kunnen worden b.v. in Baarlo. Kort daarna kwamen er berichten dat de heer Eijgenhuizen aan de Kuinderweg een binnenmanege zou gaan bouwen.

In 1975 werd er voor het eerst gesproken over witte dekjes onder het zadel en witt hoezen om de singels. Ook werd er gewerkt aan hindernissen waarvoor het hout uit het Kuinderbos gehaald werd. Er werden donateurs geworven en er werd deelgenomen aan veel streekwedstrijden. In opdracht van de streekvergadering werd er een samengestelde wedstrijd in Ittersum georganiseerd. Er namen hieraan 129 ponies deel. De jaarvergadering werd naar december verhuisd, omdat het ruiterbal dan in januari of februari plaats kon vinden.
Op 29 april wordt het vaandel aangeboden aan de Dijkruitertjes door de vrijzinnige vrouwenverening Blankenham.

In 1976 wordt er gesproken over het vervoer van de ponies naar de wedstrijden. De hele groep ging samen naar de wedstrijd. Wanneer er weinig deelname was voor de wedstrijd ging de gehele vereniging niet, omdat dan de kosten te hoog werden. In die jaren moest er soms ook al veel moeite gedaan worden om juryleden bereid te vinden om op onze wedstrijd te jureren.
De nieuwe manege, manege Craneveldt, is een feit en er kan dus ook binnen gereden worden. De vereniging maakt hiervan dan ook gebruik. De heer Eijgenhuizen heeft hierin bovendien een bar en discotheek.


Op 5 januari 1977 is er een eerste gesprek i.v.m. de oprichting van een rijvereniging. Deze datum wordt ook aangehouden als oprichtingsdatum. Een week later wordt de eerste les reeds gegeven in de manege te Kuinre. Er wordt besloten dat het ponieclubbestuur uitgebreid wordt met 2 personen voor zowel het poniesecretariaat als het paardensecretariaat. De contributie vor de ponies wordt 90 gulden en die voor de paarden 140 gulden. Dit is inclusief 1 startkaart. Er komt een 2e instructeur bij: Jelle Bosscha.
In die jaren wordt er veel gebruik gemaakt van land van de her Jaap Oosten voor de wedstrijden.

In 1978 was het Siska Buis die als eerste ponieruiter M dressuur werd.
Eindelijk waren de witte dekjes voor onder het zadel een feit. De eerste serie loopt door in de was. De tweede serie ook weer. De derde serie was dan eindelijk de juiste. De leverancier had voor de levering eerst de proef op de som genomen en ze zelf ook gewassen. Het clubblad "Aan de teugel" is een feit. Hij zal ongeveer 3 tot 4 keer per jaar verschijnen met door de leden aangeleverde copy. Ook de 3e instructeur doet z'n intrede: de heer J. Kraak.

In 1980 zijn de weersomstandigheden zo slecht dat er op het laatste moment naar een ander terrein gezocht moet worden voor de te organiseren wedstrijd. Men kan terecht bij de heer Vriend aan de Uiterdijkenweg. Er wordt bovendien voor de eerste keer meegedaan aan de provinciale kampioenschappen. Hiermee komt een wens van Johannes Bosscha uit. Mejuffrouw Anita Elema neemt de instructie over van de heer Kraak.
De algemene ledenvergadering wordt van de maand december verplaatst naar maart. Zodoende wordt er een betere aansluiting gevonden bij de vergaderingen van de Provinciale Bond en die van de Federatie.

In 1981 werd het 8-tal 4e op de Provinciale Kampioenschappen. Zij kregen een extra compliment voor de keurige verzorging van het geheel. Voor het eerst wordt er in de verslagen melding gemaakt van clubkampioenschappen. Clubkampioenen worden Hiltje van der Meer en Cor Johan van de Linde. Hiltje is reeds vanaf het begin lid van de vereniging. Cor Johan is een van de jongste ruitertjes bij de ponies. 1981 Is ook een jaar van veel feesten. Jaap en Geertje v.d. Veen en Lambert en Fetsje Buis vieren hun 25 jarig huwelijk en Albert en Grietje Slagter zijn 12 1/2 jaar getrouwd. Kaatje aan de Sluis vraagt om 4 paarden en 4 poniecombinaties bij de introductie van nieuw ijs. Dit levert de vereniging 100 gulden op.

In oktober 1982 bestaat de ponieclub 10 jaar. Dit is ook een jubileum voor de instructeur Johannes Boscha. Ook zijn vrouw Lies reikt regelmatig de helpende hand. Dit jaar moet er twee keer escorte gereden worden. Zowel Anita Elema als Jelle Bosscha (beiden instructeur) gaan trouwen. 
De economische teruggang is ook te merken aan de geringe animo voor de poniewedstrijd. Hij gaat dan ook niet door. 
Hiltje Boscha-van der Meer wordt Kringkampioen bij de paarden in het L en Aly Rutgers bij de ponies in het L en het M. In welke discipline wordt niet genoemd. Tijdens de clubkampioenschappen worden er bekers uitgereikt voor het mooist getoilleteerde geheel. Die worden gewonnen door Erik Groen en Elly van der Linde. 

In 1983 wordt er een koekactie gehouden om de kas te spekken. Ook toen dus wel eens een probleem. In december breekt er in de Noordoostpolder Mond en Klauwzeer uit waardoor de ruiters uit de polder niet konden lessen. De clubkampioenschappen worden daardoor uitgesteld naar maart 1984.

Het jaarlijkse concours wordt gehouden tijdens de feestweek in Kuinre begin september. Er liggen twee springringen. De deelname bestaat uit een 150 combinaties. Om 2 uur 's middags kan er parade gereden worden ter afsluiting.

Op 29 maart 1985 wordt het 12 1/2 bestaan gevierd. Dit is waar Annie Goed haar jaarverslag 1985 mee begint. Zij heeft er slag van om uitgebreide verslagen te maken. Dit jaar beslaat dan ook 12 bladzijden in een duidelijk te lezen handschrift. 
Over de voorbereidingen van dit feest schrijft zij dat er veel moeite voor gedaan is om de begeleidende muziek voor elkaar te krijgen. Allereerst is er een orgel waar niet meer alle tonen uit te krijgen zijn. Het blijkt ook veelal religieuze muziek te zijn, die moeilijk te gebruiken is voor de feestavond. Daarna werd een trompettist gevonden. Dit lukte ook niet. Vervolgens weer een orgel, maar het probleem was het tempo. Annie, die dit leidde, had zo haar twijfels of het allemaal wel zou lukken. Uiteindelijk kwam men op het idee dat het dansorkest best voor de begeleiding kon zorgen. 
Theo Groen opent de feestavond en biedt 3 leden een herinneringstegel aan. Zij zijn 12 1/2jaar lid. Het zijn Hiltje Bosscha-v.d. Meer,Evert de Boer enAlien v.d. Veen. Er worden diverse stukjes gedaan die aanelkaar gesproken worden door Jan van Raay. Ook Johannes Bosscha wordt in het zonnetje gezet door de ponyleden in vol ornaat met een compleet Catotje naar de botermarkt. Hij krijgt ook een herinneringstegel.
De buitenbak wordt dit jaar onderhanden genomen en Henricus Mulder, die in het bestuur komt, zal toezicht houden op hetgebruik van de bak en heeft ook de sleutel voor het licht. 
Voor het ponyconcours wordt uitgeweken (i.v.m. regen) naar het land van Peter Blauw. Manege Craneveld komt in financiele problemen en er wordt gebruik gemaakt van de Boswalmanege in Vollenhove. Er wordt gesproken over  aankoop van de manege met de gemeente, maar dit is geen haalbare kaart. Volgend jaar maar kijken wie dan de eigenaar is en of er weer naar Kuinre gereisd kan worden. 
Anita Hoekstra-Elema geeft aan te willen stoppen met lesgeven i.v.m drukte binnen het eigen bedrijf.  Zij wordt opgevolgd door Jacques Rademakers.
Jelle Bosscha heeft een jaar eerder het assistent instructeursschap behaald en dit jaar is hij geslaagd voor de theorie van het instructeursschap. Het rijdend gedeelte hoopt hij een jaar later te behalen. 
Vanuit de Provinciale Bond worden er 3 extra dressuur/springlessen gegeven om deze hoger geklasseerden verder te helpen. Het betreft John de Vries (M dressuur), Karin Rutgers (M springen) en Hanneke Bernhard (Z springen).
Middels een koekactie en de exploitatie van de wedstrijdtent wordt er gezorgd voor wat extra inkomsten. 

Nieuws

10-04 Nieuwsbrief Dijkruiters april 2019
10-04 Concours Dijkruiters 30 juni
15-01 Anouk Huizinga Kringkampioen indoor 2019
29-10 Clubkampioenschappen 2018
26-06 Zaterdag 8 juli kringkampioenschappen
07-05 Anouk en Sanne clubkampioen
09-04 Fotoshoot in de tulpen - geef je op!
24-01 Sanne en Marieke Kringkampioenen
07-01 Nieuwsbrief december 2016
17-10 Nieuwsbrief oktober 2016