Rijlessen

Iedereen die lessend lid is, heeft de mogelijkheid om één keer per week een lesuur te volgen. Met de lesindeling wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau van de ruiters en amazones. Er wordt tijdens de lessen zowel voor dressuur als springen getraind.

Het hebben van plezier en gezelligheid tijdens de lesavonden vinden wij als vereniging erg belangrijk!

Er is een les app waarop je je af kan melden voor de les en waarop bijzonderheden voor de les besproken worden.

De lessen worden tijdens het zomerseizoen gehouden in onze eigen accommodatie in Blankenham. Hier beschikken we over een buitenbak. De lesuren worden gehouden op de  donderdagavond.
Het ‘ zomerseizoen’ gaat bij goed weer begin april in. Bij slecht weer hebben we de mogelijkheid om deze datum uit te stellen en zullen we langer binnen blijven rijden.

Tijdens de winterperiode (vanaf de eerste week november t/m de laatste week van maart) maken we op de donderdagavond gebruik van de binnenmanege van stal Weemstra te Ossenzijl.

Ben je nieuw en wil je een keertje kijken of onze les bij je past?

Voordat je definitief lid wordt van de Dijkruiters mag er drie keer gratis meegereden worden in een les. Ook ben je altijd welkom om te komen kijken. Voor nadere informatie over de lessen kun je contact opnemen met de les-coordinator via info@dijkruiters.nl

Klik hier voor de tarieven voor de lessen.

Voor deelname aan de lessen gelden een aantal regels:

1.  Paard/pony moet ingeënt zijn tegen influenza.
2.  Paard/pony moet gechipt zijn.
3.  Er wordt gereden met een goed passende goedgekeurde veiligheidshelm.
4. Op alle locaties waar wij rijden geldt: Laat je rotzooi (of dat van je pony/paard) niet voor een ander liggen. Met name in Blankenham hebben we direct met omwonenden te maken die we geen overlast willen bezorgen.
5. Wanneer je van te voren weet dat je een lesuur niet aanwezig kunt zijn, meldt dit dan bij de instructeur/instructrice. In de vakantieperiode worden er lessen samengevoegd. Hierover worden de rijdende leden ingelicht.
6. Iedereen rijdt voor eigen risico en dient WA verzekerd te zijn voor schade die hij/zij en/of zijn/haar pony of paard aan anderen toebrengt.