Wedstrijdrijden

De Dijkruiters is één van de vele verenigingen in Nederland. Met de direct omliggende verenigingen vormen we samen een ‘Kring’. Meerdere kringen vormen samen de ‘Regio’.

Al deze regio’s vormen samen heel Nederland. De meeste rijverenigingen organiseren dressuur en/of springwedstrijden waar je aan mee kunt doen.

Door mee te doen aan de Kringkampioenschappen kun je je selecteren voor deelname aan de Regionale kampioenschappen. Tijdens de Regionale Kampioenschappen kun je je vervolgens plaatsen voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen te Ermelo.

Voor de categorie SGW worden geen Kringkampioenschappen gehouden. De Regionale kampioenschappen hebben hier een vrije inschrijving, waarna je je kunt kwalificeren voor de NK kampioenschappen. Zie ook: https://www.knhs.nl/top-sport/disciplines/eventing/

Bixie wedstrijden

Voor de jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 13 jaar bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan de Bixie wedstrijden. De meeste ponyruiters vinden dat ze veel te lang moeten wachten voordat zij met de pony deel mogen nemen aan wedstrijden. Rijtechnisch is het niveau meestal nog niet hoog genoeg om zonder teleurstellingen deel te kunnen nemen aan de ‘officiële wedstrijden’. De KNHS heeft voor deze toppers in de dop een oplossing gevonden in de vorm van Bixie vaardigheidsproeven. Door deel te nemen aan deze proeven kunnen kinderen spelenderwijs vertrouwd raken met de sport. Ook tijdens ons eigen concours organiseren wij het onderdeel Bixie. Je kunt altijd even een kijkje nemen of natuurlijk zelf meedoen!

Meer info hierover kun je vinden op:

https://www.knhs.nl/top-sport/jeugd/bixie-rubrieken/

Wedstrijdkalenders

Wedstrijdkalenders en de reglementen voor het kringkampioenschap en de afvaardiging naar de regio kun je vinden op:  http://www.nwonop.nl/

 

Ook op de webite startlijsten kun je veel wedstrijden vinden: https://www.startlijsten.nl/ 

 

Algemene informatie en reglementen over het rijden van wedstrijden kun je vinden op:

https://www.knhs.nl/

 

Mijn KNHS is jouw persoonlijke omgeving. Maak gratis een account aan om je gegevens te beheren en je in te schrijven voor de gratis nieuwsbrieven, cursussen, trainingen, opleidingen, wedstrijden en Enjoy the Ride ritten. 

https://www.mijnknhs.nl/