Nienke Nijholt genomineerd voor Sportvrouw 2020/2021

Gemeente Steenwijkerland huldigt elk jaar lokale sportkampioenen; dit zijn sporters die in 2020 en/of 2021 opvallende prestaties hebben geleverd:

Dijkruiter Nienke is hiervoor genomineerd en uitgenodigd voor het sportgala!

Nienke heeft meermaals uitstekend gepresteerd en werd o.a. in 2020 clubkampioen springen klasse Z, in 2021 reserve kampioen Overijssel Eventing, een negende plek op het NK Eventing en ze won meerdere 1e prijzen in de klasse Z springen en klasse L2 dressuur.

Om voor een nominatie in aanmerking te komen moeten de sporters wonen in Steenwijkerland en tevens een podiumplaats hebben behaald tijdens een Europees of wereldkampioenschap, een nationaal, provinciaal of regionaal kampioenschap.

De intentie is om niet alleen een sportman, sportvrouw en sportvrouw te gaan kiezen, maar ook een vrijwilliger, sportplussporter (> 50jr+), een sporter met een beperking en een drietal sporttalenten. Aan de hand van de inzendingen bepaalt de jury, wie er worden genomineerd en in aanmerking komen voor de diverse prijzen.

Omdat editie 2020 door corona niet is doorgegaan, wordt het deze keer gehouden over de periode 2020 en 2021. Als datum is daarvoor maandagavond 14 februari –Valtentijnsdag- uit de bus gekomen, met als thema ‘liefde voor de sport’.